Geen producten gevonden...
Uspbar

Maat fietshelm / hoofdomtrek opmeten

Zo meet je de juiste maat fietshelm voor je kind op - kinderfietshelm.com

Bij het aanschaffen van een fietshelm is het belangrijk om te weten welke maat je precies nodig hebt. De maten zijn gebaseerd op de hoofdomtrek van de helmdrager.

Het is dan ook erg belangrijk de hoofdomtrek van je kind eerst goed te meten. Er is een hele makkelijke manier om dit te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een meetlint.

Door het meetlint nauwkeurig om het hoofd te leggen meet je gemakkelijk en snel de hoofdomtrek. Mocht je geen meetlint hebben maar wel een duimstok of een liniaal dan kan je deze ook prima gebruiken. Gebruik dan eerst een touwtje dat je om het hoofd wikkelt en leg deze vervolgens langs je meetinstrument.

Belangrijk is dat je de omtrek van het hoofd opmeet op het breedste punt van het hoofd net boven de oren, en zo’n 2 cm boven de wenkbrauwen zoals in onderstaande afbeelding weergegeven:

juiste maat helm hoofdomtrek metenDoe dit een paar keer om er zeker van te zijn dat je de juiste hoofdomtrek hebt gemeten.

Kies daarna een helm uit waar je kind zijn/haar hoofdomtrek het dichtst bij de onderkant van de maatvoering van de helm zit. Op deze manier kan de helm het langst mee door het verstelbaar systeem van de helm.

De genoemde leeftijdsindicaties op de site zijn indicaties, door de hoofdomtrek te meten heb je de beste maatvoering voor de aanschaf van een helm. 

Zorg ervoor dat je kind altijd de juiste maat en pasvorm draagt. Een te kleine of te grote helm biedt niet de volledige bescherming waarvoor de helm goedgekeurd is. 

Heeft je kind een flinke valpartij gemaakt met de fietshelm of is de helm meerdere jaren oud, dan kan het materiaal beschadigd of aangetast zijn. In dat geval is de beschermde werking minder en adviseren wij je om de helm te vervangen door een nieuw exemplaar. De veiligheid van je kind gaat tenslotte boven alles.

Minstens zo belangrijk als meten en de juiste maat fietshelm voor je kind kopen is ervoor zorgen dat je een helm koopt met een officieel keurmerk. Voorbeelden van officiële keurmerken met zeer strenge eisen zijn het CE Keurmerk, TÜV en CPSC. De CE keurmerken zijn vastgelegd in De Europese norm voor recreatie fietshelmen (en skateboards / skates). Voor volwassenen is dat het CE keurmerk EN 1078. Het keurmerk recreatie fietshelmen specifiek voor kinderen is EN 1080.

Kinderfietshelm.com garandeert je 100% dat ALLE merken die wij in onze kinderfietshelm webshop verkopen voorzien zijn van een of meerdere officiele keurmerken.

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen